Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο του πακέτου μέτρων ύψους περίπου 11,5 δισ. αναφέρουν πηγές του κόμματος, τονίζοντας πως κατά τη χτεσινή σύσκεψη των αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός δεν ενημέρωσε για τη διάρθρωση των μέτρων.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας δε την εκτίμηση που έκανε ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι τα μέτρα θα έχουν «κλειδώσει» έως την Κυριακή, υπογραμμίζουν ότι δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή.

Αναφέρουν, επίσης, ότι στη σύσκεψη στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους συζητήθηκε το εάν θα πρέπει ή όχι να τεθεί κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενος στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, ο Κώστας Σκανδαλίδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρότεινε ότι ακόμα και εάν τα μέτρα έρθουν προς ψήφιση ως ένα άρθρο, το οποίο χαρακτήρισε «κατανοητό», θα πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει για τα μέτρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοικτό το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, υιοθετώντας την πρόταση του κ. Σκανδαλίδη για σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εάν τα μέτρα έρθουν προς ψήφιση ως ένα άρθρο, σημειώνοντας πως η όποια απόφαση της Κ.Ο. θα πρέπει να τηρηθεί.