«Η επιμήκυνση από μόνη της δεν αρκεί και η θεωρία ότι με την επιμήκυνση θα λύσουμε το πρόβλημα είναι αυταπάτη» εκτίμησε σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm o Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Χωρίς μια δίκαιη ρύθμιση του χρέους, που όλο και περισσότεροι έρχονται στις αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το πρόγραμμα του μνημονίου, το χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο, δεν είναι δυνατό να έχουμε να έχουμε μια έξοδο από την κρίση που αν δώσει προοπτική. Αυτή τη στιγμή το μνημόνιο καταστρέφει και τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας. Η ύφεση θα περάσει το 30% και η ανεργία το ίδιο. Άρα τώρα χρειάζεται αλλαγή οικονομικής πολιτικής και ρύθμιση του χρέους. Πάντως με αυτό το πρόγραμμα δε βγαίνει χρέος στο 120 % του ΑΕΠ μέχρι το 2020. δεν είμαστε μπαταχτσήδες, θέλουμε μια δίκαιη ρύθμιση που να μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε σε κάποιες υποχρεώσεις», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε καταστροφική τη συνταγή του μνημονίου, εξαπολύοντας, παράλληλα επίθεση κατά των κυβερνητικών εταίρων λέγοντας: «Η συσκευασία του ενός άρθρου για ένα πακέτο που το συζητούν μεταξύ τους οι τρεις αρχηγοί, το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα πάνω από ένα μήνα, είναι άθλια αντιδημοκρατική μεθόδευση, προσβολή σε κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι.