«Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές προτάσεις για τα μέτρα είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm ο Σπύρος Λυκούδης τονίζοντας ότι «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα οδηγήσει τη χώρα στο χάος».

«Δέχομαι ότι πολλές φορές οι ενστάσεις που έχουμε κάτω από την αφόρητη πίεση της κοινωνίας μπορεί να μας οδηγεί σε μερικές ανελαστικές διατυπώσεις σε σχέση με τα μέτρα, όμως το προσπαθούμε. Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικά μέτρα- και το κατορθώνουμε, θα έλεγα, παρότι είναι δύσκολο», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και υπογράμμισε πως παρά τις ενστάσεις δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή.

Ο κ. Λυκούδης διευκρίνισε ότι η φράση πως η ΔΗΜΑΡ δεν είναι δεδομένη, «αναφέρεται στην πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, που θα κάνουμε μέχρι τέλους, να βρούμε εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στα σκληρά μέτρα, που δεν αντέχει η κοινωνία».

Τόνισε, πάντως, πως «η ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι ούτε έχει διατυπωθεί ούτε πρόκειται να διατυπωθεί άλλος εναλλακτικός δρόμος παρά μόνο η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, η ΔΗΜΑΡ δεν έχει κανένα σκοπό να δημιουργήσει πολιτική και κυβερνητική έκρηξη».

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Από την αρχή υποστηρίζω και λέω, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής, ότι και η προγραμματική σύγκλιση την οποία συνυπογράψαμε, παρεκκλίσεις θα έχει, γιατί η πραγματικότητα είναι σκληρή. Αντιμετωπίζουμε -ενδεχομένως δικαιολογημένες λόγω παρελθόντος αλλά μη αιτιολογημένες- επί του παρόντος, ανελαστικότητες από πλευράς εταίρων. Πρέπει να πιέσουμε κι εμείς ως χώρα. Παράλληλα έχουμε πάντα κατά νου ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι αδύνατον να διατυπωθεί επί της ουσίας συγκεκριμένος, άλλος εναλλακτικός τρόπος, παρά μόνο η διαπραγμάτευση με τους εταίρους- και έχουμε κατά νου μονίμως και συνεχώς ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα οδηγήσει τη χώρα στο χάος».