Την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου Χανίων διεκδικεί με το συνδυασμό «Δήμος ενεργών πολιτών», ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων παρουσίασε το συνδυασμό του, τη διακήρυξη των αρχών του και τους πρώτους σαράντα υποψηφίους συμβούλους. Μιλώντας για την απόφαση της δημιουργίας του συνδυασμού ο κ. Βάμβουκας ανέφερε ότι: «Αφετηρία μας, στάθηκε η κοινή διαπίστωση ότι οι τέσσερις άλλες προδιαγραφόμενες υποψηφιότητες, όπως άλλωστε έχουν ήδη αναγγελθεί, δεν πληρούσαν τα κριτήριά μας για να χριστούν δημοτική αρχή, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το συνδυασμό του, λέγοντας ότι αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση.

«Θέλουμε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία του δήμου μας, μαζί με τους συμπολίτες μας, με σωστή διαχείριση των οικονομικών χωρίς πρόσθετα δημοτικά τέλη και χωρίς εκπτώσεις των υπηρεσιών του δήμου στην ποιότητα ζωής μας. Είμαστε νέοι και άφθαρτοι στην πολιτική με φρέσκιες ιδέες. Μας χαρακτηρίζει η εργατικότητα και η διάθεση για κοινωνική προσφορά. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι συμμετέχουμε ενεργά στα κινήματα για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Θα εφαρμόσουμε διαδικασίες με τη συμμετοχή των πολιτών σε τοπικές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα», επεσήμανε.