Σειρά συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκινάει από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν όψει των κρίσιμων και δύσκολων επαφών που θα έχει με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ, την καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρνασουά Ολάντ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση και με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες των μέτρων. Μάλιστα ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στα δύο αυτά κρίσιμα ταξίδια από του κυρίους Στουρνάρα και Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα για επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος από δύο σε τέσσερα χρόνια, έως το 2016, πιθανότατα δεν θα τεθεί, τουλάχιστον επισήμως. Η γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι να υπάρξουν πρώτα αποτελέσματα και μετά να τεθούν αιτήματα.

Ο κ. Σαμαράς θα κουβαλάει μαζί του το πακέτο των μέτρων, τις αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τις αλλαγές στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογο του Γκίντο Βεστερβελε.