Σήμερα το απόγευμα συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη Κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να αποκρυσταλλώνουν το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής την επομένης διετίας, ενώ θα ακολουθήσει και αύριο νέα συνάντηση με το ίδιο περιεχόμενο.

Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να έλθει σε συμφωνία με τους κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, όσον αφορά τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας θα ενημερώσουν τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη για τον πρώτο κύκλό συζητήσεων με την τρόικα που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι.

Αν και όλα τα σενάρια περικοπών παραμένουν επί του παρόντος στο τραπέζι, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν το τελευταίο λόγο για μέτρα που αγγίζουν συνταξιούχους και μισθωτούς όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 έτη, η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, η κατάργηση του υπολοίπου 13ης – 14ης σύνταξης, η μείωση των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ από το πρώτο ευρώ και η κατάργηση του υπολοίπου 13ου – 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα πρέπει να κλείσουν τα ισοδύναμα μέτρα του προϋπολογισμού 2012 και οι περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να καταλήξει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, σε επέκταση του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, σε εφαρμογή του κανόνα 1 πρόσληψη προς 10 αποχωρήσεις, στην κατάργηση εκατοντάδων δημοτικών επιχειρήσεων, σε κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομείων, στο κλείσιμο ΤΕΙ και ΑΕΙ, κ.α…