Την υπερηφάνεια του για το έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση τους 11 μήνες από την εκλογή της, εξέφρασε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ιστορικό της χρέος ήταν να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να σωθεί η χώρα και κατηγόρησε την ΝΔ για την κληρονομιά που μας άφησαν, προσθέτοντας ότι η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα μιας ταπεινωτικής χρεοκοπίας, ενώ το μεγαλύτερο έλλειμμα ήταν εκείνο της αξιοπιστίας.

«Η φτώχεια θα ήταν τεράστια με πρώτα θύματα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Η ύφεση διαρκής. Η δυνατότητα του Κράτους να πληρώνει μισθούς και συντάξεις ανύπαρκτη. Η Ελλάδα δεν θα γυρνούσε απλώς λίγο πίσω. Θα έμπαινε στη μαύρη τρύπα της εξαθλίωσης για πολλά χρόνια μπροστά. Αυτό ήταν που ανατρέψαμε», επεσήμανε.

Εξαίροντας την επιμονή, αντοχή και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού που αναγνωρίζεται πια και διεθνώς, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά την ανάκαμψη της οικονομίας είναι δέσμευση της κυβέρνησης η στήριξη, με καλύτερες συντάξεις, των χαμηλοσυνταξιούχων που με την θυσία τους συνέβαλαν στο να σωθεί η πατρίδα.