Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου προς τα στελέχη του για τις υποψηφιότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι της λογικής των Αμερικανών πολιτικών «take it o r leave it», δηλαδή αποδέξου ή αποχαιρέτησε την κυβέρνηση.

Οι φημολογούμενες αρνήσεις της Κατερίνας Μπατζελή, του Γιάννη Μαγκριώτη και του Πάρι Κουκουλόπουλου στο κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες δημιούργησαν πονοκέφαλο στο Μαξίμου αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού θα είναι δεδομένη και έτσι όσοι αρνηθούν τις προτάσεις θα τεθούν εκτός κυβέρνησης ή οργάνων του ΠΑΣΟΚ στον επερχόμενο ανασχηματισμό. Όσον αφορά στην φημολογούμενη άρνηση της πρώτης αλλά και άλλων στελεχών -σύμφωνα με πληροφορίες- φαίνεται πως αυτή θα μετατραπεί σε αποδοχή, εάν δεν έχει ήδη γίνει.

Σε ότι αφορά στα ονόματα, οι υποψηφιότητες της Φώφης Γεννηματά για το δήμο της Αθήνας και του Γιάννη Μίχα για το δήμο του Πειραιά θεωρούνται δεδομένες και μπορεί να ανακοινωθούν πριν την Κυριακή. Το ερωτηματικό παραμένει για τη Θεσσαλονίκη, όπου όμως φαίνεται να κερδίζει έδαφος η στήριξη προς το Γιάννη Μπουτάρη.

Για τους περιφερειάρχες ο Απόστολος Κατσιφάρας φέρεται να είπε το «ναι»χθες στον πρωθυπουργό για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Κλειδωμένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Βαγγέλη Αργύρη για την περιφέρεια Ηπείρου , της Άντζελας Γκερέκου για την περιφέρεια Ιονίων νήσων, του Σταύρου Αρναουτάκη για την περιφέρεια Κρήτης, του Γιάννη Μαχαιρίδη για την περιφέρεια Δωδεκανήσου και του Μιχάλη Τιμοσίδη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες για τη Ροδούλα Ζήση στην περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ελπίδα Τσουρή για αυτή του Βόρειου Αιγαίου ενώ πιθανή είναι η στήριξη στον Πέτρο Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.