Στον καθορισμό των μηνιαίων αποδοχών του Προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Η νέα Αρχή ιδρύθηκε ως ανεξάρτητη νομοθετικά διοικητική αρχή, αρμόδια για την εποπτεία και τη διασφάλιση της νομιμότητας επί των διαδικασιών των δημοσίων συμβάσεων εκ μέρους όλων των δημοσίων οργάνων και φορέων.

Επίσης, προσβλέπει στη διαρκή βελτίωση του νομικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, καθώς και στον έλεγχο της τήρησής του από τα δημόσια όργανα και τις αναθέτουσες αρχές.

Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλει και η σύσταση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΠ) αλλά και του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (agora.gov.gr).

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα οι αποδοχές του Προέδρου, ο οποίος είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθορίζονται σε 5.856 ευρώ μηνιαίως. Πέραν του ποσού αυτού  δεν καταβάλλεται αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της Αρχής, καθώς και επιδόματα εορτών και αδείας.

Πρόεδρος στη νέα Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων έχει τοποθετηθεί ο αντεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης.

Ο εισαγγελέας είχε διοριστεί στην συγκεκριμένη θέση τον Μάρτιο, αλλά έκτοτε παρέμενε απλήρωτος, αφού δεν εκδόθηκε ποτέ στο ΦΕΚ η απόφαση που θα όριζε την αμοιβή του.