Σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα συντονιστεί σύντομα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, τον ενδιαφέρει η κυβέρνηση να είναι αποτελεσματική και να πειστούν οι πολίτες ότι προωθεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Ακόμα, όπως σημείωσε, κανείς άλλος δεν θα έκανε κάτι καλύτερο από όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

Όπως υποστήριξε, οι τρεις αρχηγοί παραμένουν πιστοί στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης και επέμεινε στο θέμα της ανάγκης για σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών ακόμα και της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η επιμήκυνση συνιστά το θεμέλιο της πράξης αυτής της κυβέρνησης, στη βάση της οποίας έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν διαφοροποιείται από τη γραμμή της κυβέρνησης και υπενθυμίζει τη γραμμή της όπως έχει συμφωνηθεί από τα κόμματα και τη στρατηγική που έχουν εξαγγείλει στον ελληνικό λαό. Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις του πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι δεν ήξερε καν αν θα γίνει σύσκεψη, καθώς όπως υποστηρίζει είχε ζητήσει και πριν από το Eurogroup σύσκεψη, η οποία τελικά δεν έγινε.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι απέναντι στους εταίρους μας θα πρέπει να τεθεί ένα πλαίσιο καλής συνεννόησης, ενώ για το θέμα της αναδιαπραγμάτευσης είπε ότι δεν πρέπει να γίνει ούτε σε τεχνικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, αλλά σε υψηλό επίπεδο με επαφές των εκπροσώπων της χώρας με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, που δεν συνάντησαν τους επικεφαλής της τρόικας.

Σημειώνεται, ότι η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε πριν την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου.