Πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου 3838/2010 για τους λαθρομετανάστες κατέθεσε σήμερα το πρωί, όπως είχε προαναγγείλει, η Χρυσή Αυγή. «Αναμένουμε την έλευση της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, προς ψήφιση, από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου και θα φανεί ξεκάθαρα ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές, που έχουν εσκεμμένα μετατρέψει την χώρα σε σκουπιδότοπο της Γης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Φυσικά, η ΧΑ είχε προαναγγείλει αυτή την κίνησή της μέρες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τόνιζε προς πάσα κατεύθυνση ότι «πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις τους για να καθαριστούν οι πόλεις και τα χωριά μας από τους λαθρομετανάστες». Και τόνιζαν σε παλαιότερη ανακοίνωσή τους: «Επειδή θεωρούμε δεδομένο ότι έχει ξεχάσει τη συγκεκριμένη δέσμευση, η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει σχέδιο νόμου την επόμενη εβδομάδα, ώστε να καταργηθεί το λαθρονομοσχέδιο του κ. Ραγκούση. Θα ζητήσουμε επίσης ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να τεθεί κάθε βουλευτής προ των ευθυνών του».

Κι αυτό ήταν κάτι που τόνισε και βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το πρωί της Δευτέρας πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου 3838 του 2010. Επειδή, όπως πληροφορήθην, ανάλογη πρόταση σκοπεύει να καταθέσει και το κόμμα “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, καλούμε τους ιθύνοντες του εν λόγω κόμματος σε διάλογο για την εύρεση των σημείων συγκλίσεως στις δύο προτάσεις. Ούτως ώστε να ενισχυθεί κοινοβουλευτικά το λαϊκό πλέον αίτημα για την κατάργηση του νόμου αυτού, που θα δώσει το έναυσμα για συνολική αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα», είχε πει.