Για παραλήρημα Τσίπρα μίλησε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του πριν την ψήφο παροχής εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σε μια ομιλία απόλυτα επιθετική προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ «εκπρόσωπο των πάσης φύσεως Φωτόπουλων» με αφορμή την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις αποκρατικοποιήσεις.

Μάλιστα ο Α. Σαμαράς μιλώντας ευθέως προς τον κ. Τσίπρα ο οποίος είπε ότι θα ζητηθούν ευθύνες για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είπε χαρακτηριστικά «Αφήστε τις απειλές και το παραμύθι του φόβου. Αν θέλετε βάλτε εμένα στην φυλακή αφήστε τους άλλους,απειλείτε του δημοσίους υπαλλήλους να μην υπογράφουν δεν ξέρετε στην καλύτερη τι λέτε. Τρομοκρατείτε όσους θέλουν να επενδύσουν στην χώρα ,παίζεται το παιχνίδι του διεθνούς λόμπυ της δραχμής. Είστε αβανταδόροι της δραχμής. Παίζετε το παιχνίδι αυτών που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και τότε να δείτε τι λεηλασία της χώρας θα γίνει. Αυτά προσπαθούμε να αποτρέψουμε. Δεν θα σας περάσει κ. Τσίπρα. Εμείς μιλάμε για επενδύσεις εσείς για περισσότερο κράτος εσείς μιλάμε σαν εκπρόσωποι των πάσης φύσεως Φωτόπουλων».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε φθηνό λαϊκισμό τα περί ξεπουλήματος τονίζοντας: «Είναι ξεπούλημα να αξιοποιήσουμε το Ελληνικό που είναι ανενεργό επί χρόνια; Η Ελλάδα έχει μεγάλο απόθεμα περιουσίας αλλά παραμένει αδρανής, απέναντι μας είναι κάποιοι που δεν αφήνουν να ξεφύγουμε από την κρίση». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους σιδηροδρόμους τονίζοντας ότι θα αποκρατικοποιηθεί το λειτουργικό κομμάτι του ΟΣΕ. Αναφερόμενος στην ενέργεια τόνισε ότι υπάρχει ήδη μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον σημειώνοντας ότι αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση της ενέργειας τότε η χώρα είναι καταδικασμένη στην υπανάπτυξη.