«Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολα της παράταξης. Υπάρχει εδώ η ιστορία της παράταξης». Αυτό τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου πραγματοποιείται η Εθνική Συνδιάσκεψη για το συντακτικό Συνέδριο του κόμματος το Φθινόπωρο.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ξεκινάει η ανασύσταση του Κινήματος και η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, με πλήρη γνώση των αρνητικών όψεων μιας ιστορικής διαδρομής».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «εδώ δεν εκπροσωπείται ό,τι περίσσεψε, αλλά αυτό που σήμερα υπάρχει» δήλωσε.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και των αρνητικών όψεων μιας μεγάλης διαδρομής, ξεκινάμε την υπέρβαση, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν, κατά την ιστορική μας διαδρομή. «Οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας», ανέφερε.

Η πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ αρχίζει, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, από την αυτοοργάνωση των πολιτών που ανήκουν στην παράταξη «χωρίς αποκλεισμούς, μικροΐντριγκες και μιζέριες». Μάλιστα έκανε λόγο για «συμπεριφορές που μέχρι και πολύ πρόσφατα μας ντρόπιασαν».

Λίγο πριν από την έναρξη, μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.