«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν απογοητευτική», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο οποίος πρόσθεσε ότι με αυτόν τον διχαστικό λόγο και αυτού του είδους την αντιπαράθεση δεν θα βγει η χώρα από την κρίση ούτε τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι η σκληρή αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα είναι θεμιτή για την οικονομία και το Eurogroup, αλλά όχι η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα οικογενειακά τους, σημειώνοντας ότι «αυτό το είδος της αντιπαράθεσης αντί να κάνει σοφότερο τον ελληνικό λαό σε ένα θέμα τόσο σοβαρό της οικονομίας, για την κρίση, τα μνημόνια και το τι κάνουμε από εδώ και στο εξής, είναι ένας τρόπος που μας οδηγεί πιο βαθιά στην κρίση».
Προχωρώντας ένα βήμα περαιτέρω, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «αν δεν επανέλθει γρήγορα θα συνεχίσει να πέφτει νερό στον μύλο των αντισυστημικών, εθνικολαϊκιστικών και των ακροδεξιών δυνάμεων. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε, γι’ αυτό λέω να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η απαράδεκτη, διχαστική, μικροπολιτική αντιπαράθεση».
Όσον αφορά τις αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής και την αποχώρηση του Ποταμιού, επεσήμανε ότι δεν είναι ευχάριστες και το στοίχημα είναι να μην απογοητευτούν οι 212.00 πολίτες που συμμετείχαν στο εγχείρημα. «Από εδώ και στο εξής οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Έχω παλέψει για την ενότητα, έχω παλέψει και διεκδικώ τον πλουραλισμό, για να υπηρετεί την ενότητα και όχι τον κατακερματισμό» συμπλήρωσε.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής είναι να προχωρήσουμε πιο γρήγορα για έναν ευρύτερο νέο πολιτικό φορέα, που θα υπερβαίνει την ιστορική διαδρομή των κομμάτων που τον συγκροτούν, για να αποκτήσουμε νέα ακροατήρια. Οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις μπορούν να συνυπάρχουν όταν υπηρετούν την ενότητα και τον πλουραλισμό» υποστήριξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» που αφορά την Αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι δεν αποτελεί καμία τομή και καμία μεταρρύθμιση, είναι σε λάθος κατεύθυνση, ενώ δεν δίνει λύση στα προβλήματα της αποκέντρωσης.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος εμφανίστηκε, κατ’ αρχήν, θετικός στην κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, που είναι σταθερή θέση όλης της προοδευτικής παράταξης, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ωστόσο παρατήρησε: «Αναμένουμε την τροπολογία για να δούμε πώς εξειδικεύεται η κατάτμηση, για να τοποθετηθούμε και επί της συγκεκριμένης πρότασης».