Δεύτερες σκέψεις κάνει η Ιπποκράτους μετά την «βόμβα» που έριξε χθες βράδυ ο Θόδωρος Πάγκαλος κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αμφισβητώντας τον ευθέως και ζητώντας αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ μετά από συστατικό συνέδριο.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου θεωρούν ότι ο κ. Πάγκαλος έχει ανοικτή δίοδο επικοινωνίας με τους εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Βενιζέλου και εκτιμούν ότι την περίοδο μέχρι το συνέδριο θα αναλάβει εκείνος το ρόλο της κριτικής ενάντια στον πρόεδρο, δίνοντας το δικαίωμα κυρίως στους Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη να μένουν εκτός της αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αποτέλεσμα συνεννόησης θεωρούν στην Ιπποκράτους και την διαφορετική τακτική που ακολούθησαν Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης με τον πρώτο να μην αποδέχεται την πρόταση Βενιζέλου να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και τον δεύτερο -ενώ αρχικά είχε αρνηθεί- στη δεύτερη κρούση να απαντά καταφατικά.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου είναι προετοιμασμένοι για μια αντιπαράθεση χαμηλής ισχύος, η οποία όμως θα τραβήξει εις μάκρον. Πέραν, δε, του διδύμου Λοβέρδου- Χρυσοχοΐδη θεωρούν ότι και άλλα στελέχη, που διαφώνησαν με την επιλογή Βενιζέλου να βάλει τεχνοκράτες στην κυβέρνηση συνεργασίας, θα κρατούν συστηματικά αποστάσεις από τις βασικές επιλογές του κ. Βενιζέλου.

Μετά, τη συγκρότηση του κοινοβουλευτικού επιτελείου, το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης θα είναι οι αλλαγές στο κόμμα. Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βενιζέλος θα επιμείνει στην προεκλογική του δέσμευση ο επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να είναι στην ηλικιακή ομάδα 30-40 .

«Φωτογραφίζουν» μάλιστα τον προερχόμενο από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Θεωρούν ωστόσο βέβαια ότι μια τέτοια επιλογή επίσης θα προκαλέσει αντιδράσεις, όπως αντιδράσεις, στο παρασκήνιο προκαλεί ήδη η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για αυτο-οργάνωση που επί της ουσίας σημαίνει διάλυση των κομματικών οργανώσεων αλλά και του σημερινού κομματικού ιστού σε επίπεδα όπως το συνδικαλιστικό κίνημα, η νεολαία κτλ.