Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας έπρεπε να συζητάνε, κι όμως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων ανταλλάσσουν «κορώνες» στη Βουλή για το Βατοπέδι, μετά την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική.

«Πρόκειται για αποχώρηση από διαδικασία υψίστης σπουδαιότητας που συνιστά ομολογία απόλυτης ενοχής. Αναρωτιέμαι πόσο πιο κάτω μπορεί να φτάσει η παράταξη που μέχρι πέρυσι κυβερνούσε τη χώρα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παπουτσής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς, όπως και ο κ. Καραμανλής, διέταξε σε άτακτη φυγή τους βουλευτές του για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, το ποιος έπαιζε δηλαδή τον παπά στην αυλή του Μαξίμου. Δυστυχώς στο σκάνδαλο Βατοπεδίου ένας ιερός όρκος σιωπής συνδέει την παλιά και τη νέα ΝΔ».

«Η απόφαση του προέδρου μας για το αν συντρέχουν πλέον προϋποθέσεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, είναι απόφαση ευθύνης που περιφρουρεί το κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών, με ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς», απάντησε ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για παιχνίδια εξουσίας, με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα.

Ο Σπ. Χαλβαντζής του ΚΚΕ έκανε λόγο για «ένα ακόμα επεισόδιο στο πλαίσιο της δήθεν διαμάχης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ» και τόνισε ότι το Βατοπέδι είναι μέγα σκάνδαλο γιατί υπάρχει αποδεδειγμένη ζημία του δημοσίου. “Η ταχύτητα με την οποία διαβιβάστηκαν και αντηλλάγησαν ήταν απίστευτη. Αν είχε τέτοια ταχύτητα το ελληνικό δημόσιο θα είχαμε φτάσει στον Άρη!” σχολίασε.

«Είναι μια πανηγυρική επιβεβαίωση για την τακτική συγκάλυψης ευθυνών, προσώπων και πολιτικών οργανισμών που κυβέρνησαν τη χώρα», δήλωσε ο Θ.Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ διερωτήθηκε: «Αφού λοιπόν ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, θα ζητήσει η ΝΔ συγγνώμη από το Γιώργο Βουλγαράκη, που τον θέσατε εκτός κόμματος λόγω του σκανδάλου; Αλλιώς έχετε προσβάλει βάναυσα κι αυτόν και τα άλλα στελέχη σας που εμπλέκονται».