Στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, αναιρούν την κατάθεση του Νίκου Χριστοδουλάκη περί μη αρμοδιότητάς του στις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΣΕ με τη Siemens, επικαλείται σε επιστολή του προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Γιαννακός.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας είχε προσέλθει στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα και είχε προσκομίσει στοιχεία που υπεδείκνυαν μη αρμοδιότητα. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχου περιεχομένου ήταν και η πρωϊνή κατάθεση του επίσης πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Ωστόσο, ο κ. Γιαννακός στην επιστολή του επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Χριστοδουλάκη, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και ο Χρήστος Βερελής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «προκύπτει σαφώς ότι ήταν απόλυτα θέμα μετόχου (εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών) η προσέλευση στη ΓΣ Μετόχων του ΟΣΕ για λήψη απόφασης επί της έκπτωσης της κοινοπραξίας ΕΝΑΕ-Temoinsa. Ο υπογράφων, με την γραμματέα των γενικών συνελεύσεων μετόχων (και του Δ.Σ. του ΟΣΕ) κυρία Ουρανία Λάσκαρη και το νομικό σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Ανδρέα Ζαχόπουλο (οι οποίοι και το πιστοποιούν) προσήλθαμε στο χώρο της γενικής συνέλευσης αλά δεν προσήλθε ο μοναδικός μέτοχος έχων το 100% των μετοχών, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών».

Θυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε προτείνει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Χριστοδουλάκη και Βερελή, αλλά τέτοια απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί από την επιτροπή.