Αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Γιώργος Αλογοσκούφης τις 35 συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο που προκύπτουν από το περιβόητο ημερολόγιο. Ενώπιον των βουλευτών της εξεταστικής για τη Siemens, ο πρώην υπουργός Οικονομίας επιβεβαίωσε μόνον 2 ή 3 συναντήσεις του με το πρώην μεγαλοστέλεχος της εταιρείας που, όπως κατέθεσε, έγιναν με πρωτοβουλία Χριστοφοράκου, είχαν ως αντικείμενο την ενημέρωση επί ορισμένων projects και έγιναν στο πλαίσιο της αβροφροσύνης.

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε παράλληλα, όπως είχε τεκμηριώσει και ο Νίκος Χριστοδουλάκης την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ως υπουργός Οικονομίας δεν είχε ουσιαστική αρμοδιότητα στις συμβάσεις του ΟΤΕ και του ΟΣΕ με τη Siemens.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί επαγγελματικής συνεργασίας της συζύγου του Δίκας με το Χριστοφοράκο, πρότεινε να ερωτηθεί η ίδια η σύζυγός του καθώς δεν τον ενημερώνει για θέματα που αφορούν τις δραστηριότητές της στο real estate.

Στην ερώτηση αν ήταν δική του επιλογή η τοποθέτηση του Παν. Βουρλούμη στον ΟΤΕ, απάντησε αρνητικά και είπε ότι τον γνώριζε μόνο κατ’ όνομα προ της συνεργασίας τους.

Μια τοποθέτηση που προκάλεσε το σχόλιο του Παντελή Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ ότι «μετά το Λιάπη, ούτε κι ο Αλογοσκούφης διόρισε το Βουρλούμη…)

Στην ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρεί ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens, απάντησε καταφατικά. Κληθείς όμως να εξηγήσει την αρνητική ψήφο του ως βουλευτή στην ολομέλεια, για σύσταση εξεταστικής, σχολίασε ότι το επέλεξε διότι ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.