Σε χρόνο μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τοποθετεί η Ντόρα Μπακογιάννη την πιθανότητα σχηματισμού νέου κόμματος, σημειώνοντας πως λειτουργεί απέναντι στον ελληνικό λαό χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και πως κάνει κριτική στην κυβέρνηση όπου χρειάζεται.

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών η κ. Μπακογιάννη είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως θα το εξετάσει ανάλογα με τις φωνές που θα διαμορφωθούν.

«Δεν θα έφευγα μόνη μου» από τη ΝΔ, είπε για τη διαγραφή της η κ. Μπακογιάννη προσθέτοντας πως δεν πιστεύει πως η ΝΔ έχει προοπτική με τον Αντώνη Σαμαρά καθώς «συρρικνώνεται αντί να διευρύνεται».

Σε ο,τι αφορά την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για την υποψηφιότητα Κικίλια
στην Περιφέρεια Αττικής, η κ. Μπακογιάννη τη χαρακτήρισε «επιλογή
υψηλού πολιτικού ρίσκου» σημειώνοντας πως δεν αρκεί να είναι κανείς
άφθαρτος. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει στις δημοτικές εκλογές, υπογραμμίζοντας πως για την ίδια έχει κλείσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Επισήμανε πως θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της Κρήτης ενώ απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη λέγοντας ότι στόχος είναι να διατηρηθεί ο μηχανισμός της ΝΔ στην Κρήτη.

Για το Δήμο της Αθήνας, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη στήριξή της στον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει υποψηφιότητες από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Για την υποψηφιότητα του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη, στο Δήμο Καρπενησίου, η πρώην υπουργός είπε πως ο ίδιος «έχει πάθος με την Ευρυτανία».  Κυνηγά τα θέματα της Ευρυτανίας και μεγάλωσε με το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχής το οποίο είχε σχεδιάσει ο Πάυλος Μπακογιάννης και το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ την ημέρα της δολοφονίας του, όπως είπε.

«Φαίνεται πως το σκεφτόταν πολύ καρό», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, «και μια μέρα ήρθε και μου το ανακοίνωσε. Του εξήγησα πως είναι μια μεγάλη απόφαση και πως εάν εκλεγεί θα πρέπει ο ίδιος και η οικογένειά του να αλλάξουν ζωή και σπίτι. Μου είπε “αυτό θέλω”».