Να εγκαταλείψουν οριστικά τα κόμματά τους χωρίς συναισθηματισμό και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα κατά του μνημονίου και την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι ο λαός δέχεται το μνημόνιο, ωστόσο νομιμοποιεί την πολιτική τους, είπε η κ. Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν είναι κατά του μνημονίου αλλά δεν το ψήφισε μόνο και μόνο για τις ανάγκες της αντιπολίτευσης.

Τόνισε δε πως η απαξίωση που ενδεχομένως νιώθει ο κόσμος για το πολιτικό σύστημα πρέπει να μετατραπεί σε απαξίωση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας την επιλογή της αποχής.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση περί αλλαγής στη δομή της κυβέρνησης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι απλά ο κ. Παπανδρέου θέλει να κάνει ένα λίφτινκ και να κοροϊδέψει τον κόσμο.

Σχετικά με τη προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ η κ. Παπαρήγα είπε ότι η Ελλάδα με την πολιτική της ουσιαστικά θέλει να προσφέρει υπηρεσίες προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και να πάρει κάποια ανταλλάγματα, όχι για το λαό αλλά για τους επιχειρηματίες, αναφερόμενη στην ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εκχωρήσει αρμοδιότητες ασφάλειας στην Τουρκία και να περάσει την άποψη ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.