Στην παιδεία δεν υπάρχουν λύσεις «φαστ φουντ», χρειάζεται χρόνος, δηλώνει η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι «δεν μου αρέσει να αφήνω προβλήματα χωρίς λύση» ενώ δηλώνει ότι θέλει να παραμείνει παρά τις δυσκολίες στο υπουργείο Παιδείας.
Στη συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής, «δεσμεύεται» ότι δεν θα υπάρξουν στοιβαγμένοι μαθητές, 40 ανά τάξη, τονίζοντας ότι «αν υπάρξει κάτι τέτοιο και δεν αντιμετωπιστεί σε μια μέρα θα παραιτηθώ».

Η κα Διαμαντοπούλου επιμένει στην ανάγκη να θεωρηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως κρίκοι μας αλυσίδας: «Πρώτα θα διαμορφώσουμε μια πραγματικότητα στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, θα ολοκληρώσουμε το νέο Λύκειο, που ήδη ξεκινήσαμε και μετά θα προσδιορίσουμε τους όρους της μεταξύ τους σχέσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μπορούν να υφίστανται την ίδια εξεταστική δοκιμασία ο υποψήφιος για γεωπόνος με τον υποψήφιο για ανθοκόμο». «Διακριτές ακαδημαϊκές στοχεύσεις θα οδηγούν σε διαφορετικές διαδικασίες πρόσβασης», λέει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη και το σύστημα του Διεθνούς Απολυτηρίου (IB) προσαρμοσμένου στα ελληνικά δεδομένα.

Τέλος στην ερώτηση, αν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ανακοινώσει κοινωνικό πακέτο, απαντά ότι η πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης έχει νόημα και είναι ρεαλιστική και στην πιο δύσκολη στιγμή όταν επιλέγεις στοχευμένα αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.