Τα έξι σημεία που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίου αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και τον Ευαγ. Βενιζέλο, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ΕΕ Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο ότι «ο κ. Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα μπορεί να παραταθεί ως και τρία χρόνια, αρκεί – όπως είπε – να βρεθεί το χρηματοδοτικό σχήμα.

«Δεν αρκεί να λες ότι είσαι υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης. Όταν οι προτάσεις σου είνα αλόγιστες, δημαγωγικές και ανεύθυνες και δεν είναι τεκμηριωμένες δε μπορείς να πείσεις τη Διεθνή Κοινότητα, δε μπορείς να πείσεις κυβερνήσεις, κοινοβούλια, κόμματα , λαούς» είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Τσίπρα, ενώ αναφερόμενο στο μήνυμα της συνάντησής του με τον κ. Ολάντ είπε ότι ο ίδιος διαπίστωσε έναν γνήσιο, ουσιαστικό, ανεπιτήδευτο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αρνήθηκε ότι η συζήτησή του με τον κ. Ολάντ περιελάμβανε και την γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, ενώ σε ότι αφορά το δημοψήφισμα διαβεβαίωσε ότι η άποψη του Γάλλου Προέδρου είναι ότι τέτοιο δημοψήφισμα , δηλαδή για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, δε μπορεί να γίνει.