Την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018» που ολοκληρώνεται σήμερα παρακολούθησε ο Πάνος Καμμένος. Στην άσκηση συμμετέχουν η Ελλάδα  μαζί με το Ισραήλ, την Βρετανία, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι: «Είναι η πρώτη άσκηση που βλέπουμε ότι συμμετέχουν και χώρες από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα έχει μαζί τους πολύ ισχυρούς αμυντικούς δεσμούς. Μαζί χτίζουμε άξονα σταθερότητας στα βόρεια με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, στα νότια με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες».

Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε στην Ανδραβίδα για την άσκηση «Ηνίοχος 2018» και τόνισε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η δημιουργία, στην Πελοπόννησο, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού στρατιωτικού κέντρου πολεμικής αεροπορίας.

Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα κέντρο αεροπορικής στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ για τις 5 το απόγευμα ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα συζητήσουν για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές.

IMG_1768 IMG_1777 IMG_1781

Βίντεο και φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος