Με πολλά νέα πρόσωπα αλλά και την παρουσία μια σειράς προσώπων από το πρόσφατο αλλά απώτερο παρελθόν της ΝΔ δόθηκαν σήμερα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα κατέβει ως αρχηγός κόμματος σε δύο περιφέρειες. Τη Μεσσηνία και την Μαγνησία, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα κατέβει παραδοσιακά πλέον στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος επέλεξε να είναι και πάλι υποψήφιος ζητώντας την ψήφο των πολιτών, αποποιούμενος μια θέση στο επικρατείας. Έτσι κατεβαίνει για μια ακόμα φορά στην Α. Αθηνών, όπου υποψήφιος είναι και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης.

Στην λίστα της Α. Αθηνών δεν υπάρχει πάντως το όνομα της Ελίζας Βόζεμπεργκ . Όπως έχει ήδη ανακοινώσει δεν θα πολιτευτεί τελικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Στ. Δήμας καθώς στην εκλογική του περιφέρεια την Κορινθία κατεβαίνει ο γιός του Χρήστος Δήμας.

Πρόσωπο έκπληξη ο κ. Σιμπιλίδης που κατεβαίνει στον νομό Κιλκίς, όπου κατεβαίνει και πάλι (είχε κοπεί στις τελευταίες εκλογές) ο πρώην υπουργός Σ. Τσιτουρίδης.

Επίσης από τους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή που δεν είχαν πολιτευτεί στις προηγούμενες εκλογές πρέπει να σημειωθεί το όνομα του Π. Δούκα στην περιφέρεια Αττικής, όπου κατεβαίνει τελικά ο Γ. Βλάχος μετά την επιστολή στήριξης στον Α. Σαμαρά που έστειλε την περασμένη εβδομάδα.