«Δεν με ενδιαφέρει να ασκήσω εξουσία με την παρούσα κυβέρνηση ή με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά με εκείνη την κυβέρνηση που θα καταργήσει το κομματικό κράτος που χτίστηκε στο παρελθόν και συντηρούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή αποτελεί τη μεγάλη πληγή της χώρας». Σε αυτήν την τοποθέτηση προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «το πρόβλημα της χώρας είναι το κομματικό, πελατειακό κράτος».

Για την αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου και την παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι πολιτικοί σε δύσκολες εποχές παίρνουν κάποια πρόσθετα επιδόματα. «Οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί, όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία, πρέπει να είναι ανοικτοί στον έλεγχο. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει το ακαταδίωκτο. Και οι νυν και οι πρώην. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει ηθικό πλεονέκτημα. Όταν μετέχεις σε ένα υπουργικό συμβούλιο, όταν λαμβάνεις μία εξουσία, όταν μετέχεις στην κυβερνητική εξουσία πρέπει να είσαι ανοικτός σε κάθε έλεγχο. Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο που δίνει ο πολίτης σε κάποιον και αυτό το φάρμακο τον κάνει να μη διαφθείρεται. Όλοι μπορεί να διαφθαρούν, όλοι μπορεί να κάνουν μικρές ατιμίες. Άρα το κράτος θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, στους θεσμούς, να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν τη δράση του», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Μιλώντας για την υπόθεση Novartis, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε τρία βήματα που επιβάλλεται να γίνουν: 1) Η κυβέρνηση να διεκδικήσει τα λεφτά από τη Novartis και από τις άλλες εταιρείες, 2) ποινική διερεύνηση της υπόθεσης σε ό,τι αφορά γιατρούς, διευθυντές νοσοκομείων κ.λπ. και 3) να συζητήσουμε πολιτικά για το πώς θα αποτρέπουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στήριξε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για έναν εξαιρετικό τραπεζίτη και τόνισε ότι στηρίζει την άποψή του περί προληπτικής πιστωτικής γραμμής.