Σε εντελώς ακατάλληλη στιγμή, λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών επισήμως, ήρθε η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. «Μη νομίζετε ότι ψήφισαν ευχαρίστως αυτοί που ψήφισαν» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Το κομματικό σύστημα δεν μπορεί να είναι υπερήφανο την τελευταία δεκαετία καθόλου» τόνισε.

Ζήτησε να μη συσταθεί μονοκομματική κυβέρνηση μετεκλογικά, για να συμπράξουν και άλλες δυνάμεις στην προσπάθεια.

Για την απεργία της ΠΝΟ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει και οι ναυτεργάτες να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση. «Με διήμερη απεργία δεν λύνονται τα προβλήματα της ακτοπλοΐας» τόνισε.

«Φέτος θα πληρώσουμε 4 δισ. ευρώ λιγότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους και χρωστάμε συνολικά 100 δισ. λιγότερα.», πρόσθεσε. Η δέσμευση το ΠΑΣΟΚ είναι ότι η προσπάθεια να συνεχιστεί χωρίς νέους φόρους και περικοπές. Η άλλη πρόταση είναι η στάση πληρωμών είπε.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ότι τα κόμματα πληρώνουν υψηλά επιτόκια (10%) στην Αγροτική και τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης όταν τα επιτόκια είναι τόσο υψηλά..

«Μιλάμε για τα δύο ιστορικά μακροβιότερα κόμματα», αναφέροντας μελλοντικά τη μείωση της χρηματοδότησης.

Για την απεργία της ΠΝΟ ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συμβάλει στη λύση και κατάργησε και το αντίστοιχο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, χαρακτήρισε όμως λάθος την απεργία.

«Δεν έχουν γίνει διαρθρωτικές μεταρρύθμισες, ιδιωτικοποιήσεις, δεν υλοποιήθηκε ο κανόνας 1 προς 10 στις προσλήψεις» πρόσθεσε, εξαγγέλλοντας μεταξύ άλλων ηπιότερο ενιαίο φόρο στα ακίνητα και μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Για εξαιρετικά αρνητικό πολιτικό συμβολισμό από την υπερψήφιση της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.