Με αφορμή τις εξελίξεις στις τιμές των σιτηρών και των βασικών ζωοτροφών ο γραμματέας αγροτικού της ΝΔ, βουλευτής Κορινθίας, Κ. Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του μνημονίου συνεχίζει να αδιαφορεί για τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί, λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης της σοδιάς τους και οι κτηνοτρόφοι, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στις τιμές των βασικών ζωοτροφών. Την ίδια ώρα που η Ε.Ε. δια στόματος του εκπροσώπου της, Φρεντερίκ Βενσέν, διαβεβαιώνει ότι το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία θα έχει σχεδόν μηδενική επίπτωση στα κράτη – μέλη και ότι τα αποθέματα σιτηρών είναι μεγάλα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμη φορά, ολιγωρεί. Αφήνει τις φήμες περί μειωμένης προσφοράς και αυξημένης ζήτησης να μετατρέπονται σε παιχνίδι εις βάρος αγροτών, κτηνοτρόφων και καταναλωτών.

Το πάγωμα στις τιμές των σιτηρών, τον προηγούμενο μήνα, μεταξύ 0,08 και 0,11 ευρώ το κιλό, υποχρέωσε τους Έλληνες γεωργούς να πωλήσουν τις σοδιές τους σε τιμές χαμηλότερες του κόστους παραγωγής, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση στις αποθήκες τεράστιων αποθεμάτων. Σήμερα, με πρόσχημα την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις εξαγωγές, οι κάθε είδους κερδοσκόποι έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου δράση με πρώτα θύματα τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές. Ενδεικτικό παράδειγμα, το υποβαθμισμένο μαλακό σιτάρι που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ζωοτροφών, το οποίο, ενώ οι παραγωγοί πούλησαν στην εξευτελιστική τιμή των 0,09 ευρώ το κιλό, σήμερα διοχετεύεται στην αγορά σε υπερδιπλάσια τιμή.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την εγκληματική της ανοχή και ανευθυνότητα, συντηρεί την αισχροκέρδεια, η οποία θα έχει επιπτώσεις οδυνηρές για το γεωργικό και τον κτηνοτροφικό τομέα».