Η γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα αποτελέσει τον κορμό της εισήγησης του υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη προς το υπουργικό συμβούλιο τη Μ. Τρίτη θα εξετασθεί σήμερα το μεσημέρι σε συνεδρίαση του συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Τις επόμενες δε ημέρες αναμένεται να καταρτισθεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα περιέχει τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.

Πάντως, η αβεβαιότητα για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών παραμένει καθώς κυβέρνηση, τρόικα, Τράπεζα της Ελλάδος και τραπεζίτες δεν έχουν καταλήξει σε συμβιβασμό. Θέματα όπως τα κίνητρα που θα δοθούν στους μετόχους για τη συμμετοχή τους στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά και τα ανταλλάγματα που θα λάβει το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας για τη στήριξη που θα παράσχει, παραμένουν ανοιχτά.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται τα δικαιώματα που θα έχουν όσοι ιδιώτες βάλουν χρήματα στις επερχόμενες εκδόσεις νέων μετοχών, ως προς την επαναγορά των τίτλων που θα λάβει το ΤΧΣ.