«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την απειλητική επιστολή που στάλθηκε χτες στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με το μήνυμα «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ κάνουν λόγο για τέσσερις επιστολές σε υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, ο Νίκος Τόσκας σημείωσε πως «στάλθηκε χθες μια επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών απειλητική για τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και εξετάζεται από τα ερευνητικά κέντρα της ΕΛΑΣ».

«Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν», ανέφερε ακόμη για να προσθέσει:

«Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο».

Κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και πιστεύω των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, σημείωσε ο υπουργός. «Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε» τόνισε.