«Οριστικοποιείται το κλείσιμο του επαγγέλματος κατ’ εξαίρεση όλων των υπολοίπων», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ταξί, προαναγγέλλοντας πως δεν θα το ψηφίσει ούτε και στη Βουλή όπως δεν το ψήφισε στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο νυν αναπληρωτής υπουργός άμυνας και πρώην υπουργός Υποδομών τόνισε πως πρόκειται για περίπτωση νομιμοποίησης της φοροδιαφυγής. «Αν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία μπορούν να πουν και μία δικαιολογία, η σημερινή ηγεσία του υπουργείο Υποδομών δεν μπορεί να πει τίποτα», πρόσθεσε.

«Το να μην εξαιρεθεί κανείς είναι θέμα πολιτικής ηθικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν έχουμε κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να εξαιρέσουμε την επαγγελματική συντεχνία, την μικρή ολιγαρχία των ταξί», είπε ο κ. Ραγκούσης, αναφέροντας πως για παράδειγμα οι οδηγοί φορτηγών θα έχουν δίκιο αν διαμαρτυρηθούν αφού το δικό τους επάγγελμα έχει ανοίξει πλήρως «ενώ στα ταξί όσοι έχουν άδειες δημοσίας χρήσεως- δημόσιο αγαθό δηλαδή- θα μπορούν να συνεχίζουν να το εμπορεύεται στη μαύρη αγορά».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που είχε ο ίδιος επεξεργαστεί, ο κ. Ραγκούσης είπε πως είχε δύο φορές εγκριθεί ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο επί προεδρίας Παπανδρέου , και στη συνέχεια πήρε και τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

«Δεν μπορεί σε μια κοινωνία που πνίγεται από το αίσθημα της αδικίας να έρχεται από τη ΝΔ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών μία εικόνα ότι αδιακρίτως κόψαμε μισθούς-συντάξεις, υπερφορολογήσαμε επιχειρήσεις κλπ αλλά στους ταξιτζήδες κλείνουμε τα μάτια», κατέληξε.