Σύντομη συνομιλία με τους εκπροσώπους του Τύπου – εν΄είδει και αποχαιρετισμού – είχε ο Γ. Παπανδρέου μόλις έσβησαν τα φώτα των καμερών μετά τις κοινές δηλώσεις με τον Ευ. Βενιζέλο.

Εκεί, ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε πως ψήφισε τον Ευ. Βενιζέλο στη χθεσινή διαδικασία αλλά και πως όντως στα επόμενα σχέδιά του είναι να ιδρύσει Ίδρυμα Δημοκρατίας με σκοπό εκδηλώσεις και ημερίδες που θα αφορούν το δημοκρατικό πολίτευμα, την ενίσχυση και την σωστή του λειτουργία «στον τόπο που γεννήθηκε» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ θα επικεντρωθεί και στα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχοντας τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο να αντιμετωπίσει και εκλογές για την επανεκλογή του.

«Όσοι θέλουν να επικοινωνούν μαζί μου, θα βρίσκομαι και στο γραφείο μου στη Βουλή» είπε στους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος πάντως δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την κριτική και τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την προσωπική του ζωή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε θυμήθηκε τη Νάουσα, την οποία επισκεπτόταν συχνά παλιότερα και την ταβέρνα του Δαλαμάρα, όπου πήγαινε και συχνά χόρευε ζεϊμπέκικο και συμπλήρωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «πλέον δεν του επιτρέπεται ούτε να χορεύει ζεϊμπέκικο δημόσια ούτε να κάνει γυμναστική ούτε καν μπάνιο στη θάλασσα.