Να υποχρεωθεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, σχετικά με όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι είχαν ενημερωθεί πλήρως από τον ίδιο, πριν τις εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου για το δημόσιο έλλειμμα της χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Προβόπουλος πρέπει να απαντήσει αν ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς, προφορικά ή γραπτά, όπως είχε την θεσμική υποχρέωση να κάνει, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατατεθούν οι επιστολές, αν υπάρχουν, γιατί εγείρονται ζητήματα πιθανής ποινικής ευθύνης.

Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να προσέλθουν στη Βουλή οι δύο πρώην πρωθυπουργοί προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου στην εξεταστική επιτροπή ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τους δυο πολιτικούς αρχηγούς για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό.

«Αν ήξεραν για το έλλειμμα και δεν έκαναν τίποτε η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου» είπε ο κ. Καρατζαφέρης στη Βουλή.

Υποστήριξε μάλιστα ότι εγείρονται ερωτήματα πιθανής ποινικής ευθύνης των δύο. «Δεν μπορούμε λοιπόν να συγκαλύπτουμε» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.