Μετά το PSI και τη μείωση του χρέους κατά 95 δισ. ευρώ το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει για την Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου.

«Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη η χώρα να καταστεί δημοσιονομικά αυτόνομη, κυρίαρχη και ισχυρή.

Με το νέο δάνειο θα στηριχθεί η ρευστότητα στην αγορά, πρόσθεσε. «Πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα και να επιτύχουμε τη βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας για την αποκατάσταση των αδικιών», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Με το PSI, αλλάζουμε την επωνυμία της Ελλάδας, υποστήριξε στη συνέχεια. Η κρίση δεν έληξε, αλλά με το PSI καταφέραμε μια τομή στην εξέλιξη της κρίσης, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πάντως για τα χρονοδιαγράμματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί αμέσως μετά την εκλογή του στην Προεδρία του κόμματος, ενώ υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, εκφράζοντας την ελπίδα να στεφθεί και με επιτυχία.