Γράφουν ΤΑ ΝΕΑ σήμερα πως «σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αλλαγές- είτε μικρές, είτε ευρύτερες θα έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη στην οποία ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να δώσει έμφαση ειδικά μετά τα πρόσφατα στοιχεία για τους δείκτες της ύφεσης στη χώρα μας».

Η εφημερίδα αναφέρει πως «ο κ. Παπανδρέου μολονότι έχει διαμορφώσει ένα γενικό πλάνο το οποίο και έχει συζητήσει με τους κ.κ. Παμπούκη και Γερουλάνο που προσκάλεσε στην Πάρο, όπως και με τον κ. Ραγκούση, θα καταλήξει στις αλλαγές που θα κάνει εφόσον οριστικοποιήσει ποιους υπουργούς και υφυπουργούς θα ρίξει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών»

Το όνομα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ακούγεται έντονα για το υπουργείο Οικονομίας. ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν πως «το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει αλλαγή στο υπουργείο Οικονομίας και να προωθηθεί σε αυτό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει ζητήσει από τον Πρωθυπουργό λόγω και των τελευταίων γεγονότων να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Παπανδρέου όμως- παρ΄ ότι θέλει να δώσει έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης- δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα μετακινήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη, θεωρώντας ότι δεν θα βρει εύκολα τον αντικαταστάτη του».