Παρεμβαίνοντας σήμερα στη Βουλή σε σχέση με το ζήτημα των καταθέσεων ενός εκατομμυρίου ευρώ από Έλληνα βουλευτή, αλλά και των «πόθεν έσχες» βουλευτών και του ελέγχου για καταθέσεις τους στην Ελβετία, για το οποίο ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής την Εθνική Αντιπροσωπεία, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, είπε τα εξής:

«Ο ρόλος της Τραπέζης της Ελλάδος είναι αυτός του επόπτη του τραπεζικού συστήματος. Το ερώτημα είναι αυτό το ρόλο το παίζει σωστά η Τράπεζα της Ελλάδος; Είδαμε φαινόμενα εκφυλιστικά αυτή τη χρονιά.

Και υπάρχει και μια ασπίδα και έναντι και άλλων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Λοιπόν, το θέμα είναι, όχι αν υπάρχουν οι θεσμικοί φορείς προστασίας του τραπεζικού συστήματος, αλλά αν αυτοί οι οποίοι εκτελούν αυτόν το ρόλο, τον εκτελούν σωστά. Είναι τεράστιο το θέμα. Και νομίζω ότι τώρα που ο κονιορτός των υποθέσεων κατακάθεται, να το ψάξετε σε βάθος. Πολύ φοβούμαι ότι δεν γίνεται ο έλεγχος που χρειάζεται και για αυτό είχαμε όλα αυτά που ζήσαμε αυτή τη χρονιά.

Όσον αφορά, κ. Πρόεδρε, το εκατομμύριο, πιστεύω ότι αυτή η προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει να κάνει πάντα με τους κακούς.

Ο καλός δεν έχει ανάγκη κάποιας προστασίας. Έχουμε φτιάξει ένα πλαίσιο να προστατεύουμε το βιαστή. Λέμε βιαστής και δεν αναφέρεται ποιος είναι. Και αυτός μπορεί να μένει στο διπλανό σου διαμέρισμα και έχεις εσύ δίπλα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου.

Αυτό κάναμε. Προστασία των κακών! Κάποιος αυτή τη στιγμή έβγαλε 1 εκατομμύριο και θίγεται όλη η αίθουσα. Έχω ακούσει για 25 διαφορετικά πρόσωπα: είναι ο τάδε, είναι η τάδε, είναι του τάδε κόμματος, είναι του δείνα κόμματος. Αυτό λοιπόν, στην ουσία ναρκοθετεί όλο τον κοινοβουλευτισμό.

Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια λύση. Εάν έχουν κατατεθεί στο πόθεν έσχες, να ελεγχθεί το πόθεν έσχες. Δε χρειάζεται ο κ. Εισαγγελέας να μας το πει. Όσο αυτό το πράγμα καρκινοβατεί, όσο το παραπέμπουμε στις καλένδες, τόσο γίνεται κουβέντα στο καφενείο. Πάμε σε εκλογές. Και θα έχουμε πρόβλημα να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκλογείς μας με αυτό το θέμα.

Και κλείνω: κ. Πρόεδρε, κάνατε ένα αίτημα να δώσουμε μία εξουσιοδότηση για να απαντήσουν οι ελβετικές τράπεζες. Θα ήθελα να μου πείτε ποιοι την έδωσαν, ποιοι δεν την έδωσαν; Ονομαστικά! Και όχι γιατί ήμουν ο πρώτος που σας την έστειλα, αλλά, κάποια στιγμή, όταν βγαίνει ο οποιοσδήποτε ομογενής βουλευτής και λέει ότι υπάρχουν πολιτικοί με καταθέσεις στην Ελβετία, αυτό δεν μπορεί να μένει στο κενό.

Αποφασίζεται μία διαδικασία. Τη σέβομαι και την εκτιμώ. Ποιοι λοιπόν δέχθηκαν να σας κάνουν εξουσιοδότηση και ποιοι κρύβονται; Επιτέλους να ξέρει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει. Γιατί πολύ φοβούμαι ότι και αυτό το θέμα, αν το αφήσουμε, θα το βρούμε μπροστά μας στις κάλπες».