Η στάση των διαγραφέντων από την ΝΔ βουλευτών, στην ψηφοφορία για το PSI και τον εφαρμοστικό νόμο της δανειακής θα κρίνει την επιστροφή τους ή όχι στο… μαντρί.

Ήδη 11 βουλευτές σκέφτονται σοβαρά να ψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου που καταψήφισαν και έτσι να πάρουν άφεση αμαρτιών.

Από τις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις τους αλλά και τις κατ ιδίαν συζητήσεις με εντεταλμένους του Α. Σαμαρά φαίνεται ότι επιλέγουν τον δρόμο της κομματικής…αρετής οι κ. Καρυπίδης, Λεονταριδης, Καρασμάνης, Βαγιωνάς, Γκιουλέκας, Δερμεντζόπουλος, Παπασιώζος και ενδεχομένως Βλάχος , Κεφαλογιάννης, Τσικαλάγιας και η κ. Βόζενμπεργκ.

Ας σημειωθεί ότι χθες ο Α. Σαμαράς έθεσε ευθέως και δημοσίως τους όρους και τις προϋποθέσεις επανένταξης από το βήμα της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ λέγοντας ότι «για εκείνους τους συναδέλφους μας που εγκατέλειψαν το κόμμα, τις τελευταίες μέρες, θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ’ όσον βέβαια, έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες, ότι συστρατεύονται με την Παράταξη».