Στη χθεσινή συνεδρίαση σχεδόν όλες οι τοποθετήσεις ήταν στο ίδιο κλίμα και εξέπεμπαν από τη μία ικανοποίηση και από την άλλη αγωνία.

Παρενέβη ωστόσο κάποια στιγμή ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος για να θέσει το θέμα της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του ιδίου του Γ. Παπανδρέου μετά τη μεταβίβαση του φακέλου της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, από τον Άρειο Πάγο.

Ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να σημείωσε ότι στην παρούσα συγκυρία και με την κυβέρνηση να κυνηγά το χρόνο δεν υπάρχουν περιθώρια για κομματικές έριδες και υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων που εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με την επισήμανση αυτή συμφώνησαν αρχικά τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών και στη συνέχεια όλοι όσοι πήραν το λόγο.

Ο κ. Βενιζέλος που πήρε το λόγο μετά την παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου, φέρεται να είπε αρχικά ότι και ο ίδιος συμμερίζεται την ανησυχία αυτή, αλλά – όπως διευκρίνισε – το γεγονός ότι ο φάκελος της ΕΛΣΤΑΤ έχει μεταβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο καθιστά αδύνατη την ματαίωση αυτής της συζήτησης στη Βουλή, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη Βουλή.

«Τότε θα πρέπει να συνεννοηθούμε με τους Πολιτικούς Αρχηγούς» φέρεται να παρενέβη ο κ. Παπαδήμος, συμμεριζόμενος το φόβο για την επικράτηση υψηλών τόνων που σε αυτή τη φάση – όπως είχε πει ο υπουργός Άμυνας – έχουν κίνδυνο.

Σε αυτό το σημείο φέρεται να παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει την πρόθεση ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη σχετική συζήτηση να μην πάρει το λόγο αν αυτό συμβάλλει στη διατήρηση χαμηλών τόνων και ήπιου κλίματος, παρέμεναν ωστόσο άδηλες ως αργά χθες βράδυ οι προθέσεις Παπανδρέου, όπως και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ή ανεξαρτήτων σε μία συζήτηση που δύσκολα θα κρατηθεί σε ήπιους τόνους.