«Επαναστάτησα και έφυγα από την κυβέρνηση για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι αν και ο Γ. Παπανδρέου αποχώρησε, και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος, η κυβέρνηση έμεινε η ίδια και συνέχισε να εφαρμόζει τα ίδια σκληρά μέτρα.

Στο ερώτημα γιατί δέχτηκε να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε ότι το έκανε για να «φρενάρει» καταστάσεις, ενώ τόνισε πως εξ αρχής τάχθηκε υπέρ ενός ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος με μικρό αριθμό υπουργών.

«Δε δέχτηκα και δε δέχομαι εκβιασμούς από τη Μέρκελ», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέροντας παράλληλα ότι το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές που υπαγορεύει η Γερμανίδα Καγκελάριος

Επανέλαβε, δε, πως είχε ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Αναφερόμενος στις διαγραφές του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη υπογράμμισε ότι στην αρχή είχαν συμφωνήσει μαζί του αλλά στη συνέχεια άλλαξαν στάση και ψήφισαν υπέρ του νέου μνημονίου.

«Δεν ζήτησα από κανέναν να παραδώσει την έδρα του», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, συμπληρώνοντας πως τα προβλήματα με τους δύο διαγραφέντες βουλευτές, τα οποία απέδωσε στις «κακές συναναστροφές» τους, ξεκίνησαν μόλις ανέλαβαν υπουργικές θέσεις.