«Αν πάνε σε εκλογές πρέπει να έχουμε έτοιμο πολιτικό φορέα, εγώ δεν φιλοδοξώ, ούτε είμαι ψωνισμένος να πάω να κάνω τον αρχηγό, θεωρώ όμως ότι πλέον με το νέο εκλογικό νόμο που δίνει τη δυνατότητα σε συμμαχίες και συνασπισμούς κομμάτων, να γίνει ένα μέτωπο που θα αντιδράσει στο ξεπούλημα της χώρας», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμένος, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι «πάνε να φέρουνε πριν τις εκλογές με μια πλειοψηφία η οποία δεν υπάρχει ούτε στην πιο καλή για το ΠΑΣΟΚ μέτρηση την ψήφιση της δανειακής σύμβασης πριν τις εκλογές. Δηλαδή να πάνε να δεσμεύσουν τη χώρα πριν τις εκλογές. Ένα κόμμα που βγαίνει 7ο – 8ο και 5ο σε όλη την επικράτεια. Και βεβαίως συμπαρασύρεται και η ΝΔ και το ΛΑΟΣ μαζί. Διότι αυτή τη στιγμή αν αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός, εάν υπογράφει ή όχι τη δανειακή σύμβαση, το όχι, θα έχει 80%. Έχουν δικαίωμα αυτοί με το 10% να δεσμεύσουν μια ολόκληρη χώρα; Μα δεν έχουν δικαίωμα έτσι και αλλιώς, είναι αντισυνταγματικό».

«Ο αγώνας ο οποίος θα δώσω είναι μέσα στη βουλή, να μην πάρει 180 ψήφους, να μην ψηφιστεί. Και αυτό είναι που προέχει», είπε τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι «να πάω να πάρω εγώ την καρέκλα να γίνω αρχηγός».

Ερωτηθείς για το πότε θα ανακοινώσει επισήμως αυτό το μέτωπο, απάντησε ότι είναι ήδη «σε συνεννόηση με πάρα πολλούς πολίτες, οι οποίοι έχουν δημόσιες θέσεις κατά του μνημονίου, και έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαπραγματεύσεις».