Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «εικόνα απόλυτης καταστροφής» στην περιοχή του. Μιλώντας για τον περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας είπε ότι: «Σαν καλός μαθητής της πρακτικής που από την αρχή της θητείας της εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας προσπαθεί ξαφνικά το τελευταίο διάστημα να μας παρουσιάσει μια εικόνα ελπίδας, παρουσιάζοντας εντάξεις εκατομμυρίων στο ΕΣΠΑ και υπογράφοντας συμβάσεις για το αποχετευτικό των Δήμων της Αιγιάλειας».

Ο κ. Νικολόπουλος σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τάσου Αποστολόπουλου σχετικά με την πρόοδο του ΕΣΠΑ αλλά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τα λύματα των παραλιακών Δήμων της Αιγιάλειας. Επεσήμανε ότι όλα αυτά «μυρίζουν» εκλογές και εντάσσονται στην προεκλογική σκυταλοδρομία που έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ με στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και τη συνδρομή των «πράσινων» υποψηφίων.

Ο Αχαιός βουλευτής, συμπλήρωσε ότι «Όσο και αν προσπαθεί να πείσει ο κ. περιφερειάρχης, η αλήθεια είναι πως το ΕΣΠΑ δρομολογήθηκε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, που αφού πέτυχαν να εξασφαλίσουν 20,4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, σχεδίασαν μία στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης που έλαβε συγχαρητήρια από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους». Συνέχισε λέγοντας ότι αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και επί έξι μήνες να «φρακάρει» το ΕΣΠΑ, με σχέδια επί χάρτου για αναδιατάξεις που ουδέποτε εφαρμόστηκαν. «Όσο για το αποχετευτικό της Αιγιάλειας, αντί να επιχειρεί να το παρουσιάσει ως «προίκα» του σημερινού υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, θα ήταν καλύτερα αν το παρουσίαζε ως απότοκο της κοινής και πολύχρονης προσπάθειας όλων των κυβερνήσεων και ιδίως του Κώστα Καραμανλή, που εξασφάλισε όλες τις προϋποθέσεις ωρίμανσης, όλων των βουλευτών και όλων των δημάρχων, όλων των περιφερειαρχών και όλων των πολιτικών παραγόντων της περιοχής» είπε.