Δημόσια δηλώνουν ο ένας μετά τον άλλο πολλοί υπουργοί πως δεν ενδιαφέρονται για αυτοδιοικητικές θέσεις, όπως περιφέρειες, παρότι οι νέοι διοικητικοί θεσμοί θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες καθιστώντας τούς επικεφαλής τους πολύ ισχυρούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ενδιαφέρον για την διεκδίκηση περιφέρειας έχει μέχρι στιγμής εκδηλωθεί μόνο από τον υφυπουργό Οικονομίας Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος υπέβαλε υποψηφιότητα για την Κρήτη.

Αρνητική ήταν η απάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ να κατέβει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ανέφερε ότι δεν τον αφορά η διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τη σκυτάλη των αρνήσεων παίρνει ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί να μεταπηδήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Υπάρχουν σκέψεις να κατέβει στην Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι μια τέτοια προοπτική δεν τον αφορά.

«Πολιτικά στελέχη που θα μπουν στο παιχνίδι των εκλογών θα πρέπει να έχουν γνώσεις περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης«, ήταν το σχόλιο στο «Κανάλι 1» της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή, το όνομα της οποίας έχει μπει στις μετρήσεις της Ιπποκράτους για τη Στερεά Ελλάδα.

Αρνητική για την περιφέρεια Αττικής εμφανίστηκε και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης αποφεύγει να πάρει θέση για το θέμα.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει πάντως ο πρωθυπουργός ο οποίος, σύμφωνα πάντα με «ΤΑ ΝΕΑ», είπε στον επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ Θανάση Τσούρα πως «αν χρειαστεί, θα πιέσω ορισμένους να κατέβουν».