Την αναγκαιότητα να γίνει η επένδυση του Ελληνικού με προστατευμένη την πολιτιστική κληρονομιά τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Η επένδυση του Ελληνικού πρέπει να γίνει με βάση όσα προβλέπει ο νόμος και με αδιαπραγμάτευτη την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θέλουν επενδύσεις που προωθούν την ανάπτυξη, που συμβάλλουν στο ΑΕΠ και που σέβονται τις εργασιακές σχέσεις» και συμπλήρωσε πως «θα επιταχυνθούν οι νομικές διαδικασίες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος».

Ερωτηθείς για την παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ είπε: «Θεωρώ ότι η παρουσία του Διονύση Τσακνή προσέφερε πάρα πολλά στην ΕΡΤ. Διαφώνησε και επέλεξε να παραιτηθεί. Εμείς θεωρούσαμε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει».

Αναφερθείς στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο Π. Ρήγας τόνισε πως θα στηρίξει τη διαφάνεια και θα διευκολύνει το φορολογούμενο πολίτη καθώς τα οφέλη από την εφαρμογή του επιστρέφουν σε αυτόν. Προέτρεψε δε τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.

Για το θέμα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επικρότησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την προσπάθεια εξορθολογισμού εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας και διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα που έχει προκύψει, θα λυθεί άμεσα και δεν θα υπάρξει η παραμικρή έλλειψη συγγραμμάτων για τους φοιτητές.