Απολύτως αναγκαία κρίνεται, από τον επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens Κ. Τζαβάρα, η κλήση για κατάθεση του Κ. Σημίτη.

«Η κατάθεση του κ. Μαντέλη και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που τη συνοδεύουν, διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση Siemens», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τζαβάρας.

«Ενόψει των δεδομένων αυτών, θεωρώ ότι είναι απολύτως αναγκαίο να κληθεί αμέσως και να καταθέσει, ως μάρτυρας, στην Επιτροπή, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Σημίτης», συμπληρώνει και εκτιμά ότι «μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και ο ίδιος, ως υπεύθυνος πολιτικός, πρέπει να επιθυμεί να συμβάλει με τη μαρτυρία του στην πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας».

Εξηγήσεις και από Κ. Καραμανλή ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

Εξηγήσεις τόσο από τον Κ. Σημίτη όσο και από τον Κ. Καραμανλή ζήτησε το πρωί από τη Βουλή και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι πρώην πρωθυπουργοί, καθώς όπως είπε, «πρωταγωνιστές στις μίζες ήταν πολύ στενοί τους συνεργάτες».

Επικαλούμενος την κυνική -όπως τη χαρακτήρισε- ομολογία του κ. Μαντέλη ότι έπαιρνε «μίζα», ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για «κάδρο διαφθοράς με στενούς συνεργάτες των δύο πρώην πρωθυπουργών».

«Τσουκάτος, Μαντέλης, Αγγέλου Ρουσόπουλος, όσοι είναι στο “κάδρο” της διαφθοράς ήταν κοντά σε πρωθυπουργούς. Τώρα, πώς αυτοί οι Πρωθυπουργοί δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, μου κάνει εντύπωση. Τώρα δε τελευταίως, είναι άναυδοι και αυτοί οι ίδιοι», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση τόσο σε ό,τι αφορά τη διαφθορά όσο και το πώς εκτοξεύτηκε το χρέος της χώρας στα ύψη.

«Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι ενδιαφέρεται και ανταποκρίνεται σε προτάσεις για συναντήσεις πολιτικών αρχηγών και συσκέψεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η πρόταση σας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και μπορεί να την περιλάβει μεταξύ των λύσεων στο δυσάρεστο πολιτικό κλίμα που επικρατεί», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Στις εξελίξεις με την υπόθεση της Siemens αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη:

«Βγήκε χθες ο κ. Σημίτης έπεσε και αυτός από τα σύννεφα, έπεσε από τα σύννεφα ο άνθρωπος δεν ήξερε, που να ξέρει τι έγινε 8 χρόνια κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας. Που να φανταστεί ότι οι διπλανοί του, οι συνεργάτες του οι κοντινοί, παίρνανε χορηγίες για τις εκλογές. Δεν ήξερε ο άνθρωπος, είναι οργισμένος τώρα…».

Στον εισαγγελέα οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Τ. Μαντέλη

Συνέρχεται σήμερα, υπό την προεδρία του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, η διαρκής κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, προκειμένου να αποφανθεί για την αποστολή στον εισαγγελέα των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην βουλευτή και υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσου Μαντέλη.

Η αποστολή κρίνεται αναγκαία προκειμένου να ασκηθεί και νέα δίωξη κατά του κ. Μαντέλη για μη αναφορά στις δηλώσεις του της «χορηγίας» των 200.000 ευρώ, όπως είναι υποχρεωμένος από την νομοθεσία για τα προεκλογικά έξοδα κομμάτων και βουλευτών.

«Η δικαιοσύνη, η κυβέρνηση και οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνουν, έστω και τώρα, αυτό που πρέπει για να βρεθούν και οι άλλοι “Μαντέληδες” που βρίσκονται στα δύο μεγάλα κόμματα. Όσοι θέλουν να ξεβρομίσει το πολιτικό σύστημα και να πληρώσουν όσοι πήραν μίζες και μαύρο πολιτικό χρήμα, πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους ελάχιστους που πιάστηκαν “με τη γίδα στην πλάτη”», σχολίασε εξάλλου για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.