«Δεν θα ανεχθούμε καμιά κωλυσιεργία και το κυριότερο δεν θα ανεχθούμε την δημιουργία κλίματος πανικού προκειμένου κάποιοι να περάσουν τα σχέδια τους για παράταση επ’ αόριστον του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου».

Αυτό το μήνυμα στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις η ΝΔ επιμένοντας ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο στις αρχές Απριλίου κι αυτό γιατί μέχρι τότε πρέπει η χώρα να έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με την δανειακή σύμβαση με το κούρεμα και την καταβολή της δόσης μαμούθ των 90δις.

Όπως επισημαίνουν επιτελείς του Α.Σαμαρά στα μέσα Μαρτίου λήγει το ομόλογο των 14δις και η χώρα θα πρέπει να είναι σε θέση να το αποκληρώσει «επομένως όσα ακούγονται περί διαδικασιών που θα τραβήξουν σε μάκρος ή δεν γνωρίζουν ή έχουν άλλα σχέδια».

Ήδη ο Α. Σαμαράς φρόντισε ο ίδιος να στείλει το μήνυμα με άρθρο του στην Realnews όπου επισημαίνει πολύ χαρακτηριστικά «Είχαμε προσδιορίσει, όλοι μαζί, ως καταλληλότερη ημερομηνία τη 19η Φεβρουαρίου. Αν η συμφωνία για ανταλλαγή των ομολόγων λήξει νωρίτερα, μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα.

Αλλά να εξηγούμαστε: όχι μετά το Πάσχα (15 Απριλίου)!Οποιαδήποτε καθυστέρηση πέρα από τα όρια αυτά, σημαίνει δύο πράγματα:

– Είτε ότι θα έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την ανταλλαγή ομολόγων, πράγμα που κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να το εύχεται.

– Είτε ότι κάποιοι κωλυσιεργούν συστηματικά για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη.

Αυτό το τελευταίο εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε ούτε να το ανεχθούμε» και προσθέτει. «Υπονομεύουν την κυβέρνηση Παπαδήμου όσοι κωλυσιεργούν. Μαζί υπονομεύουν και τα συμφέροντα της χώρας.»