Για θετική μεταστροφή στο κλίμα της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο η η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα θετικό σημείο μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

Πρόσθεσε επίσης ότι καταγράφεται ένα ιδιαίτερα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία, «κι αυτό είναι κάτι το οποίο το αναγνωρίζουν κι όλες οι επίσημες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Αναφερθείσα μάλιστα στις νέες εκθέσεις της ΓΣΕΒΕΕ, είπε: «Σίγουρα έχουμε μια θετική μεταστροφή όλων των οικονομικών δεικτών και ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό κλίμα, το οποίο εμείς θέλουμε να το αξιοποιήσουμε προς όφελος, κυρίως εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν από την κρίση. Δεν λέω, παρ΄όλα αυτά, ότι αυτό είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα έχουν μπει οι βάσεις για την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου για έξοδο από την κρίση κι αυτό είναι που θα παρουσιάσει και ο πρωθυπουργός στην προσεχή ομιλία του στη ΔΕΘ».

Ερωτηθείσα για τους πλειστηριασμούς, η Ράνια Σβίγκου υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, η προστασία της πρώτης κατοικίας είχε καταργηθεί και δεν θα υπήρχε κανένας νόμος και πρόσθεσε: «Στη διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015 υπήρξε προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση συγκεκριμένα κριτήρια κι όπως δηλώνουν και τα επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή τα 2/3 της πρώτης κατοικίας προστατεύονται και έχουν να κάνουν με κατοικίες κυρίως των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων».

Ερωτηθείσα για τη στάση των τραπεζών σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια και τη δύσκολη κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Είναι δύσκολη κατάσταση, γι΄ αυτό έχει σημασία, σε μια δύσκολη κατάσταση, ποιος υποστηρίζει ποιον».

Η κ. Σβίγκου τόνισε: «Εμείς δεν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα οικονομικό success story του οποίου τα θεμέλια να είναι σαθρά. Θέλουμε να αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων και στα εισοδήματά τους».

Σχετικά με την ανεργία, είπε ότι καταγράφεται μείωση και αυτό είναι «ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο δεν υπήρχε πριν από το 2015» και υπογράμμισε καταλήγοντας πως η ανάπτυξη φέτος εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 2%.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε πως εκλογές θα γίνουν το 2019, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, είπε: «Αυτό που βλέπουμε από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, είναι ότι οι προσδοκίες των πολιτών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση παραμένουν.