Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας (ΟΚΕ) θα είναι ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ομιλία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναμένεται αμέσως ή εμμέσως να «απαντήσει» στη χθεσινή τοποθέτηση του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι θα έπρεπε να είχε αποτραπεί το μνημόνιο.

Η τοποθέτηση του Χρυσοχοΐδη προκάλεσε αναταράξεις τουλάχιστον στο κυβερνητικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και θεωρήθηκε ευθεία βολή όχι μόνο προς τον Γ. Παπανδρέου αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο παρότι αυτός ανέλαβε την διαχείριση του μνημονίου επί τετελεσμένου.

Μεγάλη δυσθυμία για την τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη υπάρχει όμως στο παπανδρεικό στρατόπεδο το οποίο αντιλαμβάνεται ότι προιόντος του χρόνου θα αναλαμβάνει ολόκληρο το βάρος της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ. Άλλωστε είναι χαρακτηριστική η επισήμανση κύκλων του κ. Βενιζέλου ότι «ο υπουργός οικονομικών ανέλαβε με προσωπικό κόστος να διασώσει ότι είχε απομείνει και με υπονομευμένη την διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας».

Κεντρικός άξονας πάντως της ομιλίας του υπουργού οικονομικών σήμερα είναι η φορολογική πολιτική σαν εργαλείο εξόδου από την κρίση.