Την κοινή πεποίθηση πως πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και η ολοκλήρωση του έργου της, εξέφρασαν στη διάρκεια της συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου, συνεργάτες του δεύτερου μιλούν για μια μακρά και σε βάθος συζήτηση για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, ο κ. Παπανδρέου θα αναλάβει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την ενότητα, την ανανέωση, την πολιτική προοπτική και την ανασυγκρότηση της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία.

Ο κ. Βενιζέλος προσβλέπει σε καθαρές επιλογές ευρείας αποδοχής, που δεν θα «τραυματίσουν» την παράταξη και δεν θα υπονομεύσουν την λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Μιλώντας στους συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος διευκρίνιζε ότι η διαδικασία δεν είναι μείζον θέμα, όμως ο ίδιος δηλώνει «παρών» και δίνει τις μάχες σε όλα τα πλαίσια, τοποθέτηση που εκλαμβάνεται ως ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι ανοιχτός στη διαδικασία απευθείας εκλογή προέδρου από τη βάση, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος.