Αντιπαράθεση μεταξύ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία κατηγορούσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, εξαιτίας μιας δήλωσής του για τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Ο ΛΑΟΣ μέσω του γραφείου Τύπου, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Πλεύρης με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι μπορεί να εκφράζονται θέσεις και κρίσεις από τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ο ΛΑΟΣ τόνισε ότι «και οι κρίνοντες, κρίνονται», παραπέμποντας σε σχετική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου «μισό αιώνα πριν».

Ο ΛΑΟΣ επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως αν η εκφορά γνώμης αποτελεί χειραγώγηση «τότε η πολιορκία αιθουσών δικαστηρίου με τις αντιεξουσιαστικές συνιστώσες του Κομματικού Στρατού του …”Κομμουνίζοντος” ΣΥΡΙΖΑ τι είναι;»

Ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που ο ίδιος όταν θέλει να υποστηρίξει κάποιον κάνει μέχρι και ερωτήσεις στη Βουλή».

Ο ίδιος παρέπεμψε σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή όταν δικαζόταν ο πρύτανης του Πολυτεχνείου με αφορμή την λειτουργία του Indymedia.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ο κ. Παπαδημούλης ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη Ζήμενς έπαιρνε δημόσιες θέσεις εις βάρος του κ. Ζαγοριανού και της απόφασης του ανακριτή. Δεν είναι αυτό παρέμβαση στις αποφάσεις της δικαιοσύνης;».

Τέλος ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι η ερώτηση του κ. Παπαδημούλη έγινε για επικοινωνιακούς λόγους προσθέτοντας ότι «προσπαθεί να εμπλέξει τις τοποθετήσεις που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» Και κατέληξε:

«Όλοι μπορούν να έχουν γνώμη και να ασκούν κριτική και αλίμονο εάν επιβάλουμε λογοκρισία στο όνομα της μη παρέμβασης».