«Η αξιολόγηση της Τρόικας δε δικαιολογεί θριαμβολογίες», ανέφεραν ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Ν.Δ., βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας και η γραμματέας της Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, Ελένη Ρωμαΐδου.

Σε δήλωσή τους τα στελέχη της Ν.Δ. κάνουν λόγο για αποκλίσεις που, όπως αναφέρουν, καταδεικνύουν ότι οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο.

Όπως σημειώνουν, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, η ανεργία διογκώνεται, ο πληθωρισμός, όπως η ίδια η Τρόικα αναφέρει, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και προσθέτουν ότι:

-Τα έσοδα, παρά τη φορολογική επιδρομή της Κυβέρνησης, παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση.

-Η σπατάλη, κυρίως, στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, Νοσοκομεία και Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης) δεν περιορίζεται.

-Ο πληθωρισμός διαμορφώνεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, στο υψηλότερο των τελευταίων 13 ετών.

-Οι επιστροφές φόρων προς επιχειρήσεις είναι μειωμένες, οι οφειλές του Δημοσίου δεν καταβάλλονται -και μάλιστα διευρύνονται- και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποδεκατίζεται.

-Η ύφεση βαθαίνει, καθώς διατηρούνται οι εκτιμήσεις της Τρόικας για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% το 2010, και 2,5% το 2011.

-Η δυνατότητα πρόσβασης του Δημοσίου στις κεφαλαιαγορές για τη διάθεση βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης -σύμφωνα και με τη Δήλωση της Τρόικας- δεν είναι εφικτή”.

Τα στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι χρειάζεται αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής, προσθέτοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση το κόμμα τους έχει καταθέσει δικό του Σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.