«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κλείσιμο της αξιολόγησης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους βουλευτές του.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ, τόνισε ότι ορισμένοι στο εσωτερικό οργίαζαν και είπε πως: «Στόχος μας το 2018 η χώρα να βγει από τα μνημόνια».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «εμείς βγάλαμε τη διαπραγμάτευση από τα δωμάτια του Χίλτον». «Όταν η ΝΔ μας έλεγε να κλείσουμε την αξιολόγηση, δεν υπήρχαν τα αντίμετρα στο τραπέζι», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση δεν έχασε ούτε την ψυχραιμία της ούτε τη στοχοπροσήλωση της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Είχαμε σχέδιο και, ταυτόχρονα, είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην απόδοση της οικονομίας», είπε.

Παρά την πίεση πολιτικοποιήθηκε η διαπραγμάτευση, βγήκε έξω από τις κλειστές πόρτες του Χίλτον και πήγε στη Σύνοδο της Ρώμης και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου. Πήγαμε την διαπραγμάτευση στο ευρωκοινοβούλιο, όπου βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατηγορούσαν την Κομισιόν ότι έκανε πλάτες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπήρξε σχέδιο και παράλληλα εξαιρετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας, παρά τις Κασσάνδρες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανάγκασε σε υποχώρηση τους δανειστές γιατί είχε σχέδιο και πέτυχε αποτελέσματα.